Laser tattoo removal aftercare

Μετά την συνεδρία Laser και για μερικές ημέρες το σημείο μπορεί να είναι ερεθισμένο και να μοιάζει σαν καμένο από τον ήλιο.

Για τις πρώτες 3 μέρες μετά την συνεδρία βάζετε αντιβιοτική αλοιφή όπως Fucidin και τυλίξτε το με μεμβράνη τροφίμων, κρατήστε την περιοχή στεγνή από το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μετά τις πρώτες 3 ημέρες συνεχίζετε βάζοντας αναπλαστική αλοιφή όπως SKIN 2 SKIN ink recover ή JALPLAST για 25 μέρες.

Όταν κάνετε ντους τις πρώτες μέρες καλό θα ήταν να μην ρίχνετε νερό κατευθείαν πάνω στην περιοχή όσο υπάρχει ερεθισμός.

Σε περίπτωση φαγούρας ή δυσφορίας στο σημείο μπορείτε να βάζετε κρύα επιθέματα (κομπρέσες).

Δεν αφαιρούμε τα καπέλα και δεν πειράζουμε
(σκάμε) τις φουσκάλες (αν αυτές δημιουργηθούν) γιατί μπορεί να προκαλέσουμε σημάδι (ουλή) στο δέρμα μας και να αργήσει να φύγει.

Απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο, το μπάνιο σε πισίνα ή θάλασσα για τουλάχιστον 7 ημέρες από την συνεδρία.

Οποιαδήποτε έκθεση στον ήλιο ακόμα και κατά την καθημερινότητα μας απαιτείται αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 35 και πάνω.

Όσοι είναι πιο μελαχρινοί είναι πιο ευαίσθητοι στον ήλιο και θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

Μετά την συνεδρία και κατά την διαδικασία επούλωσης φοράμε ελαφριά και καθαρά ρούχα αν αυτό έρχονται σε επαφή με την περιοχή.

Αποφεύγουμε να παίρνουμε ασπιρίνη καθώς αυξάνει την ροή του αίματος.

Δεν ξυρίζουμε την περιοχή και δεν βάζουμε make up όσο αυτή είναι ερεθισμένη και σε διαδικασία επούλωσης.

Οι καθημερινές δραστηριότητες και η εργασία μας μπορούν να γίνονται χωρίς κανέναν περιορισμό.

Το κατάστημα δεν φέρει καμία ευθύνη λόγω μη τήρησης των παραπάνω.

Για οποιαδήποτε απορία ή αν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει κάλα μπορείτε να καλέσετε στο 2310236591 η στο 6987-488848

Πώς δρα

Πώς δρα το Q-Switched Laser;
Το Q-Switched Laser δρα βάσει της αρχής της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης αφήνοντας ανέπαφο τον γύρω φυσιολογικό ιστό η ενισχυμένη δέσμη του Laser έχει την ικανότητα να διασπά την χρωστική σε μικροσκοπικά κομμάτια, που στην συνέχεια απομακρύνονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται συνολικά;
Αυτό εξαρτάται από το είδος της χρωστικής (ποιότητα αλλά και χροιά χρώματος)
, την ποιότητα της χρωστικής, το βάθος που έχει τοποθετηθεί αλλά και τον ίδιο τον οργανισμό. Ερασιτεχνικά και παλιά τατουάζ μπορεί να χρειάζονται τρεις -έξι συνεδρίες αν έχει χρησιμοποιηθεί μια σωστή βιο-διασπώμενη χρωστική, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που το χρώμα δεν υποχωρούσε με την εφαρμογή γιατί ήταν ακατάλληλη η χρωστική (μελάνι από στυλό, σφραγίδες, κτλ). Τα επαγγελματικά τατουάζ μπορεί να χρειαστούν τέσσερις με οκτώ θεραπείες και σε ειδικές περιπτώσεις περισσότερες. Μαύρα, μπλε, καφέ και κόκκινα χρώματα ανταποκρίνονται καλύτερα, τα πράσινα και γαλάζια χρώματα σβήνουν δύσκολα και μπορεί να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες ή να μην σβήσουν ποτέ τελείως. Μερικές φορές η χρωστική μπορεί να είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά (τραυματικά τατουάζ) που είναι αδύνατο για το σώμα να την απομακρύνει τελείως, αν και μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξασθένιση του χρώματος.
Τα παλιά τατουάζ (άνω της 3έτιας) στα οποία το χρώμα έχει ξεθωριάσει απαιτούν λιγότερες συνεδρίες από ότι ένα νέο με ζωντανά χρώματα.

Πονάει;
Όχι. Προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, που καθιστά τη διαδικασία απολύτως ανεκτή. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιούμε κρύα επιθέματα για περαιτέρω μούδιασμα της περιοχής, οι παλμοί του Laser γίνονται αντιληπτοί μονάχα ως μικρά τσιμπηματάκια.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;
Όχι. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Συστήνεται μονάχα αποφυγή έκθεση στον ήλιο για μια εβδομάδα, ενώ είναι επιβεβλημένη η χρήση αντηλιακού με δείκτη 35+ για αρκετό καιρό μετά, ο ήλιος σε ένα σημείο που πρόσφατα έχει δεχτεί laser μπορεί να κάνει τον ερεθισμό οξύτερο και να δημιουργήσει πανάδες και σημάδια που δύσκολα θα φύγουν.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;
Στις περισσότερες περιπτώσεις στο πρώτο με δεύτερο ραντεβού αρχίζει να φαίνεται η διαφορά.

Αφήνει σημάδια;
Όχι. Υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν ο ενδιαφερόμενος τηρήσει τα όσα χρειάζονται δεν αφήνει κανένα σημάδι απολύτως, σε μερικούς αρκετά μελαχρινούς ανθρώπους ίσως στην περιοχή που βρισκόταν το τατουάζ υπάρξει μια ανεπαίσθητη διαφορά λεύκανσης στο χρώμα του δέρματος.

Πριν την συνεδρία.
Μπορείτε να έχετε ξυρίσει την περιοχή μια ημέρα πριν με ξυραφάκι, θα ήταν κάλο να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ ένα 24ωρο πριν, να μην έχετε κάνει solarium ή ηλιοθεραπεία και να μην έχετε πάρει ασπιρίνη. Αν κάνετε χρήση φαρμάκων, αναβολικών ή ουσιών ενημερώστε μας.

Γιατί σε εμάς;
Γνωρίζουμε καλά την τέχνη του τατουάζ, καταλαβαίνουμε πιο εύκολα το βάθος και την χρωστική που έχει χρησιμοποιηθεί για να γίνει, οπότε ξέρουμε την δέσμη και την ενέργεια laser που πρέπει να εφαρμόσουμε, επίσης έχουμε ένα από τα μεγαλυτέρα και δυνατότερα μηχανήματα Laser στην Ελλάδα.